30 Ekim 2012 Salı

Yamadağı Kayak Merkezi

Malatya Yama Dağı Kayak Merkezi, gelecek sezon hizmete girecek.



Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Hekimhan ilçesindeki Yama Dağı'nda 413 bin 375 metrekare alanda yapımı devam eden kayak tesisinin telesiyej direklerinin dikildiğini, makinelerin ve makaraların da geleceğini belirtti. Tesisin halatlarının çekileceğini bildiren Fındıklı, kayak evi binasının yapımı için karın kalkmasını beklediklerini ifade etti. Tesisin gelecek kayak sezonunda hizmette olacağını vurgulayan Sadi Fındıklı, ''70 yatak kapasiteli kayak evi binasının yapımına ise ilkbaharda başlanacak. Bu sosyal tesisi ilk etapta devlet işletecek. Tesise özel teşebbüsün yapacağı 3 yıldızlı, 4 yıldızlı otel yatırımlarına da açığız'' diye konuştu. reklam Yama Dağı'nda şu anda 1,5 metre kar olduğunu söyleyen Fındıklı, tesisin bir kısmının Malatya, bir kısmının ise Sivas hudutlarında bulunduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan tesise yaklaşık 4 milyon lira harcanacağını bildirdi.


Malatya Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı koordinesinde Yama Dağı’nda inşaatı devam eden 6 katlı ve 50 yatak kapasiteli otelin kaba inşaatı tamamlandı. Projenin 2013’de tamamlanması bekleniyor. Şehir merkezine 120 kilometre mesafede bulunan kayak tesisinde bin 700 ve bin 500 metre olmak üzere toplam iki pist yer alacak, 2 bin 500 metrekare kapalı alana kurulacak. Yama Dağı kayak tesisleri bölgesinde, 6 katlı ve 50 yatak kapasiteli otelin kaba inşaatı tamamlandı. Önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan Yama Dağı Kayak Tesisleri'nin, başta Sivas, Elazığ, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır  olmak üzere bölge illerine de hizmet edeceği belirtildi.



Otoparkın da bulunacağı tesis alanında, bin 300 metre uzunluğunda ve saatte 800 kişi taşıma kapasiteli teleski tesisi yapılacak.Yukarda bir örneği görülen teleski tesisi.


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...